lunes, 31 de marzo de 2008

a) Importància de l'aigua per a la salud

Les malalties relacionades amb l’aigua són una tragèdia humana cada any causant la mort a més de 5 milions de persones - 10 vegades més que les víctimes de guerra.
El fet de que l’aigua constitueixi al voltant del 60% de la massa corporal del homes i el 50% de la massa corporal d les dones és una àmplia prova de que l’aigua és molt important per a la salut.
L’aigua és fonamental per a la vida i la salut dels organismes vius, ja que no beure aigua pot causar la mort. I perquè pot causar la mort? Gràcies a l’aigua, el nostre organisme pot realitzar les funcions vitals com regular la temperatura corporal i transportar aliments i gasos. Diàriament perdem una quantitat determinada d’aigua, per compensar-ho hem de beure, com a mínim, dos litres i mig d’aigua al dia.
L’aigua és un aliment veritablement extraordinari i essencial per a la vida. Aquestes són les tasques que l’aigua fa al nostre organisme:
o Serveix per a que els aliments i els gaso s siguin transportats en un medi aquos.
o Els productes de desfaig s’expulsin del cós mediant l’orina i l’aigua.
o Regula la nostre temperatura corporal.
o Lubrica les nostres articulacions.
o Contribueix de forma decisiva q donar estructura i forma al cós per mitjà de la rigidesa que proporciona els teixits ja que, l’agua no és quasi compressible.
o A més, una correcta hidratació contribueix a mantenir la pell femta i jove. Si no és així la pell s’arruga i s’esquerda.

Substàncies que l’aigua conté són:

o Calci: es troba totes les cèl·lules i contribueix a la formació dels ossos i de les dents.
o Magnesi: es troba combinat al sang i és important per a la funció dels glòbuls blancs. Els seus efectes també estan relacionats amb l’equilibri nerviós i muscular.
o Fluor: és important per a la prevenció de les càries dentària.
o Sulfats: el seu efecte és laxant i és una de les principals característiques de les aigües minerals.
o Bicarbonat i Anhídrid Carbònic: és propici per a l’estómac i el pàncrees, ja que, té propietats digestives i té un control sobre les secrecions pancreàtiques.
o Iode: Prevé l’augment del mesura glandular.
o Potassi: Reforça l’eliminació del potassi a l’orina.
o Sodi: Té un gran efecte sobre la pressió arterial i pot constituir un problema a la medicina (però sobretot a les aigües minerals)

Algunes fonts i deus contenen en solució una major proporció de certes substàncies, la qual cosa dóna unes propietats particulars. S’anomenen aigües minerals naturals.
En general les millors aigües per al consum són les que tenen poca proporció de minerals, són lleugeres i digestives.

L’aigua no ha de contenir substàncies tòxiques com:
o Arsènic
o Cadmi
o Plom
o Mercuri
o Organismes Patògens (Virus i bacteris)

L’aigua consumida diàriament pel cos humà es:
o Respiració: 0,5 L
o Transpiració: 0,5 L
o Orina: 0.5 L

Símptomes de la deshidratació són:
o Set
o Sequedat de les mucoses i de la pell
o Sensació d’ardor i acidesa gàstrica
o Somnolència
o Fatiga extrema
o Si és més greu,
§ Ulls enfonsats
§ Polze accelerat
§ Descens de la tensió arterial
§ Febre
§ Retenció de líquids (per lo que alguns òrgans, com els ronyons, comencen a fallar, arribant llegar al col·lapso i la mort)

No hay comentarios: