lunes, 31 de marzo de 2008

Introducción

L’aigua és un element bàsic per la nostra vida... I, alhora, és un recurs fràgil que cal protegir. Avui en dia, al món hi ha molts milers de persones que no tenen encara accés a aigua potable de qualitat. En països com el nostre, l’aigua és un bé escàs i limitat.
Les ciutats tenen una responsabilitat especial alhora de protegir l’aigua i racionalitzar-ne el consum.

L’aigua és essencial per a la vida i pel desenvolupament de les activitats humanes, agent terapèutic i símbol de confort, és imprescindible per a la societat de benestar. És clau per a la vida i també intervé en gran mesura en el modelatge del relleu del nostre planeta (per exemple valls, platges o glaceres), i en la regulació de la temperatura i del clima mitjançant els corrent marins i el vapor d’aigua.

La presencia d’aigua sembla exclusiva de la Terra, que per aquest fet també és anomenada Planeta Blau; recordem que aquest element líquid cobreix tres quartes parts de la seva superfície. L’aigua es reparteix per mars i oceans, rius i llacs, i també és sota terra, a més o menys profunditat: l’aigua subterrània.

L’aigua no és només present en forma líquida sinó que també la podem trobar en forma gasosa i en forma sòlida, formant les glaceres i els casquets polars.

Tots els animals i totes les plantes tenen uns requeriments més o menys elevats d’aigua, malgrat que en alguns casos puguin resistir fins a diversos mesos d’absoluta sequera. Les necessitats d’aigua d’un nenúfar i d’un cactus, o be d’una balena o d’un camell són molt diferents.
Només el 3% de l’aigua és dolça i únicament el 0,03% del total és disponible per l’ús humà.

-Contingut de l’aigua i minerals

Enciam: 95%
Patata: 80%
Cuc de terra: 87%
Home adult: 65%

-Contingut de l’aigua en òrgans humans
Saliva: 99.5%
Pulmons: 80%
Pell: 71%
Esquelet 33%

No hay comentarios: